17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bramborová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
kořenová zelenina 100 g
sádlo 60 g
hladká mouka 60 g
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Daniela



Postup
V osolené vodě vaříme houby a drobně nakrájené brambory s rozředěnou tmavou jíškou. Do "bramboračky" musí být jíška opravdu pěkně do červena usmažená, aby měla polévka správnou chuť a barvu. Když jsou brambory skoro měkké, přisypeme strouhanou zeleninu, s níž polévku dovaříme. Okořeníme ji česnekem, majoránkou, pepřem i petrželkou. Do polévky můžeme přidat i pokrájenou kapustu. V létě dáváme čerstvé houby, do bramboračky se hodí i tvrdé křemeňáky. Hodíme-li je do polévky prudce vařící, příliš nezčernají. Suché rozkrájené houby předem namočíme a s vodou, v níž byly namočeny je dáme do polévky.


 


RECEPTY

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Makrout el Louz (Marocké mandlové cukroví)

Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...